Blogg

HVA ER BLOGG?

Ordene blogging, blogger og bloggverktøy forbindes med blogg.

  • En blogg er et nettsted der en eller flere bloggere publiserer innhold. Dette innholdet kan gjerne være personlig
  • Blogger er en som har og oppdaterer en blogg
  • Blogging er det å skrive blogginnlegg
  • Bloggverktøy er programvaren som gjør det meget enkelt å publisere innhold og adminsistrere bloggen på nettet.

Blogg programvare består av to deler. Først så har bloggen nettsider der innleggene vises for leserne. I tillegg så har bloggprogramvaren et administrasjonsgrensesnitt der bloggeren (den som skriver på bloggen) kan lage nye innlegg, endre eller slette innlegg og administrere andre deler av bloggen. Bloggprogramvaren inneholder også muligheter for lesere av bloggen til å kommentere innleggene. Mange bloggverktøy har også annen funksjonalitet

Vil du vite mer om hva en blogg er kan du se denne filmen fra Commoncraft.

Videre følger en presentasjon av ulike bloggverktøy.

WORDPRESS

wordpress.jpg

Wordpress er en avansert tjeneste med mange muligheter til å konfigurere utseende bloggen slik du vil ha den. Wordpress er gratis å ta i bruk, men det er mulig å betale for premium services. Det er bare å registrere en konto og så kan man sette igang med å blogge eller konfigurere bloggen.

Et problem med Wordpress er at systemet kan bli litt overveldende for nybegynnere. Utviklerne av systemet har gjort noen valg i brukergrensesnittet som kan gjøre det vanskelig å vite hvor du skal starte og hvor en finner du ulike valgen. Her kan du se et eksempel på en blogg som bruker Wordpress.

BLOGGER

blogger.jpg

Blogger er en blogg tjeneste fra Google. For å komme i gang så må du ha eller opprette en google konto. Deretter er det bare å gå til www.blogger.com og begynne å skrive. Systemet er veldig enkelt og det er brukervennlig. Det er omtrent like enkelt å skrive og administrere blogginnleggene dine som å bruke epost. Bloggene på Blogger blir lagt under blogspot.com domenet. Her finner du et eksempel på en blogg som bruker Blogger.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License